Προϋποθέσεις συμμετοχής στο WM-GR

Από Wikimedia User Group Greece
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Όλοι μπορούν να συμμετέχουν στην ομάδα μας, ακόμα κι εκείνοι που δεν έχουν κάνει λογαριασμό σε κάποιο από τα εγχειρήματα του Wikimedia. Νέα μέλη όχι μόνον είναι ευπρόσδεκτα, αλλά ενθαρρύνονται να λάβουν μέρος στις δραστηριότητες και τις εξωστρεφείς εκδηλώσεις μας ως ενδιαφερόμενοι/νες για μέλη. Δείτε πως μπορείτε να ξεκινήσετε μαθαίνοντας και παράλληλα συμμετέχοντας στην ομάδα χρηστών.

Για να συμμετάσχετε ωστόσο ως πλήρες μέλος στην Ομάδα Χρηστών WM-GR (κάποια θεωρούνται αυτονόητα αλλά καλό είναι να αναφερθούν) θα πρέπει:

  1. Να έχετε παραστεί με φυσική παρουσία σε κάποια από τις συναντήσεις των χρηστών που γίνονται κατά καιρούς σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ή να έχετε επικοινωνήσει δια ζώσης με κάποιο από τα μέλη.
  2. Να είστε ενεργός χρήστης σε κάποιο από τα εγχειρήματα του Wikimedia και να συνεχίσετε να είστε ενεργός χρήστης όσο συμμετέχετε στην ομάδα. [Να έχετε έναν ελάχιστο αριθμό edits (μεγαλύτερο ή ίσο με 200 συνολικά και τουλάχιστον 50 τους τελευταίους 6 μήνες) στον κύριο ονοματοχώρο (namespace), στις κατηγορίες και στα πρότυπα σε ένα οποιοδήποτε εγχείρημα του Ιδρύματος Wikimedia (ελληνόγλωσσο ή μη, όχι όμως 200 αθροιστικά σε όλα τα εγχειρήματα)]
  3. Θα πρέπει να συμμετέχετε όσο το δυνατόν περισσότερο στις δραστηριότητες της ομάδας, αναφέροντας ενδεικτικά την διοργάνωση εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, εργαστηρίων, την παραγωγή ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού, τις λειτουργικές της απαιτήσεις και ούτω καθεξής. Η αποχή από οποιαδήποτε δραστηριότητα συνεπάγεται ότι χάνετε το δικαίωμα να συμμετέχετε στη λήψη των αποφάσεων της Ομάδας καθώς και την πρόσβαση σε διαχειριστικούς πόρους και υλικό.
  4. Να έχετε αποδεχθεί το κείμενο εσωτερικής λειτουργίας της ομάδας.
  5. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή κάποιου που αντιτίθεται με τις ενέργειές του ή τις θέσεις του στις αρχές του Ιδρύματος Wikimedia, όσων δημιουργούν λειτουργικά εμπόδια στα εγχειρήματα του WMF και όσων λειτουργούν κακόπιστα ως μέλη στην Ομάδα Χρηστών.
  6. Την έγκαιρη καταβολή ετήσιας συνδρομής (ύψους σήμερα 10€) στο κοινό ταμείο, από μέλη που είναι εργαζόμενοι ή ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα (το εδάφιο αυτό δεν αφορά ανέργους, φοιτητές και τους υπηρετούντες τη στρατιωτική τους θητεία). Η συνδρομή αναπροσαρμόζεται με απόφαση της Ομάδας Χρηστών WM-GR, η οποία τίθεται σε ισχύ το επόμενο ημερολογιακό έτος απ΄αυτό που λήφθηκε η απόφαση.


Δηλώστε συμμετοχή