Ομάδα Χρηστών Wikimedia Greece

Από Wikimedia User Group Greece
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Το προσωρινό λογότυπο της Ομάδας

Η Ομάδα Χρηστών Wikimedia Greece ή Wikimedia Community User Group Greece (ή εφεξής WCUG-GR) αποτελείται από χρήστες στα ελληνόφωνα εγχειρήματα του Wikimedia που ενδιαφέρονται για οργάνωση και συμμετοχή σε εξωστρεφείς δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Αποτελούμε ήδη μια ενεργή ομάδα που τα μέλη της συμμετέχουν εδώ και 4 χρόνια σε εργαστήρια, παρουσιάσεις, φωτογραφικούς διαγωνισμούς, συνεργασίες με πολιτιστικούς οργανισμούς, συναντήσεις για ελεύθερο λογισμικό (βλ. ανακοινώσεις) και σε εκπαιδευτικές συνεργασίες.

Γιατί ομάδα χρηστών[επεξεργασία]

Επειδή πέρασαν σχεδόν 4 χρόνια από τότε που έγινε η πρώτη συζήτηση για τη σύσταση παραρτήματος και πολλοί απ' αυτούς που δήλωσαν τότε συμμετοχή μπορεί σήμερα πολύ απλά να μην ενδιαφέρονται.

Επειδή πλέον το Ίδρυμα Wikimedia αναγνωρίζει ομάδες χρηστών και έτσι μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς μεγάλο γραφειοκρατικό κόστος και εστιάζοντας σε δράσεις προώθησης που είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι της ενασχόλησής μας, δηλαδή πως να φέρουμε κοντά νέους χρήστες και να τους εμφυσήσουμε το όραμα της ελεύθερης γνώσης.

Επειδή η αναγνώριση μας σχετίζεται άμεσα με τη χρήση των εμπορικών σημάτων και των λογοτύπων του Wikimedia στις εξωστρεφείς μας δράσεις, τα οποία είναι παγκοσμίως γνωστά και αναγνωρίσιμα λόγω της εκτεταμένης δημοφιλίας του εγχειρήματος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ‘’’προτείνουμε’’’ τη δημιουργία μιας Ομάδας Χρηστών που θα είναι ανοιχτή σε όλους όσους το επιθυμούν. Στόχος μας είναι μέλη της ομάδας να είναι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις, να τις εμπλουτίσουν και να εμπλακούν σε αυτές. Οι όροι της συμμετοχής μας στην ομάδα έχουν αποτυπωθεί σε ένα κείμενο εσωτερικής λειτουργίας που έχουν διαμορφώσει τα μέλη της ομάδας από κοινού.

Η επιχορήγηση από το Ίδρυμα δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητες μας στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας μας, καθώς θεωρούσαμε ότι μπορούσαμε να ανταποκριθούμε από μόνοι μας σε μικρά κόστη και να χτίσουμε συνεργασίες με εκπαιδευτικούς οργανισμούς ή GLAM. Κάποια έξοδα (όπως το κόστος των domain, αλλά και άλλα μικροέξοδα) καλύπτονταν και καλύπτονται από εμάς τους ίδιους. Δράσεις ή εκδηλώσεις με ευρύτερη απήχηση ενδεχομένως χρειάζονται σίγουρα την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος, καθώς συνδρομές και μικρές δωρεές τις περισσότερες φορές δεν αρκούν.

Καλούμε όσους έχουν ενδιαφερθεί μέχρι σήμερα και συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για εξωστρεφείς δραστηριότητες να δηλώσουν συμμετοχή στη σχετική σελίδα για την Ομάδα Χρηστών WCUG-GR (δείτε παρακάτω).

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω πήραμε την πρωτοβουλία για υποβολή αίτησης στην Affiliation Committee και δημιουργήσαμε την αντίστοιχη σελίδα στο Meta.

Χρήστες που στηρίζουν τη σχετική πρωτοβουλία[επεξεργασία]


Δηλώστε συμμετοχή[επεξεργασία]

Διαβάστε περισσότερα[επεξεργασία]